Vantaa city, Tikkurila project 2010-2017
public art
pikku logo

 

 

Art4 ryhmä

Jaana Brinck, Riikka Latva-Somppi, Merja Ranki, Outi Turpeinen

Ryhmä on toteuttanut Vantaan kaupungin kanssa Tikkurilan uudistuvaan keskustaan kaikkiaan yhdeksän teemoiltaan yhtenenäistä, alueellista lähihistoriaa huomioivaa julkista taideteosta. Teossarja täydentyy heinäkuussa 2017 viimeisellä teoksella, kun Merja Rankin yhteisöllisyyttä korostava kuusimetrinen teräsveistos Tarinapuu nousee paikoilleen.

Group Art4  has created nine artworks in the reshaped city center of Tikkurila in collaboration with the city of Vantaa. Together the pieces explore local history, home and the spirit of postwar Finland in the 1950s. The series is completed in the summer of 2017 with the last piece.  The six meter high steel sculpture Tarinapuu (The Story Tree) by Merja Ranki has been installed at the junction of the park and the market square. As a meeting point the piece emphasizes a sense of community.

Planting The Story Tree / Tarinapuun  istutus 20.6.2017

Tikkurila project in Betoni magazine  7.12.2016

 

Apaja illuminated recycled glass

Apaja
bronze sculpture illuminated
recycled glass
Merja Ranki, Outi Turpeinen